Anet Network Solutions http://www.anet.com.mk The leader of Web Development in Macedonia. It provides a wide range of internet services like Domains, Hosting, Web Sites, Networks, Broadcast etc. en-us Anet Network Solutions. All right reserved. Sun, 29 Mar 2020 4:29:28 +0100 240 Предупредување за вирусот Wanna Cry Ransomware http://www.anet.com.mk/news/?id=146 http://www.anet.com.mk/news/?id=146Wanna Cry Ransomware е тип на вирус што ги инфицира компјутерите, и не дозволува корисниците да имаат пристап до оперативниот систем или ги енкриптира (заклучува) сите податоци складирани во компјутерот. Вирусниот софтвер тогаш бара од корисникот да плати одредена сума на пари за декриптирање на податоците и повторен пристап до вашиот оперативен систем.

. .]]>
Mon, 15 May 2017 00:00:00 +0200Вести
Известување за престојна надградба во центарот за податоци http://www.anet.com.mk/news/?id=44 http://www.anet.com.mk/news/?id=44
]]>На 12 јануари 2015 година во период од 02:00 до 06:00 часот ќе вршиме наградба на дата центарот. Во тој период може да дојде до краток прекин не подолг од 1 минута.

Со ова одржување ќе биде спроведена надградба на софтверот на мрежната инфраструктура, замена на хардверски додаток.

. .]]>
Mon, 5 Jan 2015 00:00:00 +0200Вести